Tatlı Tarifleri: İncirli Pasta Tarifi

Tatlı Tarifleri: İncirli Pasta Tarifi
Tatlı Tarifleri: İncirli Pasta Tarifi
Malzemeler:
Bir bardak şeker
Bir bardak un
3 yumurta
Bir paket kabartma tozu
6-7 adet incir
Bir bardak ceviz
Bir yemek kaşığı nescafe
2 yemek kaşığı şeker

Muhallebi için:
Bir kg süt
2 yemek kaşığı mısır nişastası
Bir paket vanilya
1/2 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı un
Bir yemek kaşığı tereyağı
Bir poşet krem şanti
Fındık

Yapılışı:
Bir bardak şeker, bir bardak un, kabartma tozu ve 3 yumurtayı çırpın. Üzerine 6-7 adet inciri (suda bekletilmiş) ince ince doğrayıp ekleyin. Üzerine bir bardak cevizi ekleyin ve karışımı mini kek kalıplarına koyarak fırına sürün. 170 derecede pişirin. Piştikten sonra bir bardak suyun içine bir yemek kaşığı nescafeyi ve iki yemek kaşığı şekeri karıştırın. Keklerin üzerine sürün.

Muhallebisi için bir kg süt, iki yemek kaşığı mısır nişastası, vanilya, yarım su bardağı şeker ve iki yemek kaşığı unu karıştırıp pişirin. Muhallebi piştikten sonra bir yemek kaşığı ilave edin ve soğuduktan sonra bir poşet krem şantiyi de ekleyin ve keklerinizin üzerine muhallebiyi dökün.  Süslemek için üzerlerine incir parçaları ya da kavrulmuş fındık serpebilirsiniz. Afiyet olsun!


Share/Bookmark

Yorum Yazın

Yorumlarınızı bekliyoruz!