Krem Brüle Tarifi
Krem Brüle Tarifi |
(6 kişilik)
2 yumurta
7 yumurta sarısı
Yarım su bardağı (150 gr şeker)
2 buçuk su bardağı (625 ml) light krema
Yarım su bardağı (100 gr) esmer şeker
Fırını 180 derece ısıtın. Yumurtaları ve yumurta sarılarını şekerle iyice çırpın. Kremayı ılık oluncaya dek biraz ısıtın ve karışıma ekleyin. Karışımı süzgeçten geçirin ve 6 fırın sütlacı kasesine bölün. Kaseleri yarısına kadar suyla doldurulmuş bir fırın tepsisine yerleştirin. Fırında bir saat ya da altın sarısı rengi alana dek pişirin. Fırından çıkırın ve soğumaya bırakın, daha sonra buzdolabında en az 4 saat bekletin. Kaselerin üzerine esmer şeker serpin. Önceden ısıtılmış ızgaranın altında şeker karamelize olana yani eriyip yanana dek pişirin. Hepsini tek seferde servis yapın ya da buzdolabına koyarak servisten önce bir süre soğutun.