Ahududulu ve Naneli Bavarois

italyan tatlı tarifleri ahududulu bavarois

Malzemeleri:

4 su bardağı (450 gr) taze ya da donmuş ahududu dilerseniz vişne çilek ya da böğürtlen de olabilir.
2 yemek kaşığı pudra şekeri (30 gr)
2 yemek kaşığı limon suyu (30 ml)
1 yemek kaşığı ince kıyılmış nane (15 gr)
2 yemek kaşığı (30 gr) toz jelatin
5 yemek kaşığı (75 ml) kaynamış su
1 çeyrek (300 gr) az yağlı krema
1 su bardağı (250 gr) yoğurt

Hazırlanışı:

Bu pratik tatlıyı hazırlamak için öncelikle ahududuların birkaç tanesini süslemek için ayırın. Kalanları mutfak robotunda ezin. Pudra şekerini ve limon suyunu da ilave edip, yumuşak bir püre haline gelene kadar blenderda çekin. Ahududuların çekirdeklerini çıkarmak için püreyi süzgece dökün. Süzdüğünüz karışımı bir sürahiye döküp naneleri ekleyin.

1 tatlı kaşığı jelatini, 2 yemek kaşığı kaynar suya dökün. Çözülene kadar sürekli karıştırarak pişirin. Çözülünce meyve püresinin 2/3 su bardağı kadarına ilave edin. Bu jöleyi 1lt sıvı alabilecek derinlikte bir kek kalıbına dökün. Kıvamını bulana kadar buzdolabında bekletin. Kalıbı hafifçe sallayarak jöle karışımının her tarafa yayılmasını sağlayın. Tamemen donana kadar buzdolabında bekletin. Krema ile yoğurdu bir kasede çırpıp, kalan meyve püresine karıştırın. Kalan jelatini de kaynar suda eritip bekletmeden karışıma ilave edin.

Ahududulu karışımı kalıba döküp, sertleşene kadar buzdolabında bekletin. Sıcak su dolu bir kaseye kalıbı batırıp hemen çıkarın ve servis tabağına ters çevirerek koyun. Kalan ahududularla ve nane yapraklarıyla süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun!



Share/Bookmark

One Response so far.

  1. tatlı evin tatlı tarifi harika görünüyor tam zamanı üstelik :)

Yorum Yazın

Yorumlarınızı bekliyoruz!