Kuru Kayısılı Muhallebili Tatlı Tarifi

İşte muhteşem bir tatlı tarifiyle daha karşınızdayım! Öncelikle şunu söylemeliyim ki tatlının tarifi anneme ait.. Tatlıyı yaptıktan sonra hemen yemeye koyulduğumuz için fotoğrafını çekmeyi unutmuşum! Ama söz bir daha annem bu tatlıyı yaptığı zaman hemen fotoğrafını bu sayfada paylaşacağım. Ama söylemeliyim ki tadı çok hafif, tam yaz aylarına uygun ve muhteşem!


Malzemeler:
25 adet kuru kayısı
125 gr çiğ badem

Muhallebi için:
750 gr süt
1 su bardağı şeker
2 kahve fincanı un
200 gr margarin
vanilin

Üzeri için:
5 kaşık şeker
2 kaşık ılık su

Yapılışı:
25 adet kuru kayısıyı 30-35 dakika suda pişirin. 125 gr bademi suda kaynatın. Kabuklarını çıkarın. Kayısıları parçalayıp bademleri bölün. Cam bir tabağa malzemeleri serin.

Muhallebinin Yapılışı:
Süt, şeker, vanilya ve unu beraberce pişirin. Ateşin altını kapatıp 10 dakika çırpın. Yağı ilave ettikten sonra tekrar çırpın. Hepsini malzemenin üzerine dökün. 

Üzeri için: 
5 kaşık şekeri yakın, suyu ilave edin. Muhallebinin üzerine oluşan karışımı damla damla yavaş yavaş dökün. 

Afiyet Olsun!





Share/Bookmark

Yorum Yazın

Yorumlarınızı bekliyoruz!