Yabanmersinli ve Fındık Tabanlı Cheesecake Tarifi

Yabanmersinli ve Fındık Tabanlı Cheesecake
Yabanmersinli ve Fındık Tabanlı Cheesecake
Malzemeleri:
350 g yabanmersini
3 yemek kaşığı bal
6 yemek kaşığı toz şeker
1 limon suyu
175 g labne peyniri oda sıcaklığında
1 yumurta
120 g krema

Taban için:
175 g dövülmüş fındık
75 g un
1 tutam tuz
50 g tereyağı oda sıcaklığında
65 g esmer şeker
1 yumurta sarısı

Yapılışı:
Öncelikle tabanı yaparak başlıyoruz. Büyük bir kaseye ince dövülmüş fındıkları koyun, tuzu ve unu ekleyip karışıma ilave edin. Esmer şekerle tereyağını çırpın. İyice yumuşayıp kabarana kadar çırpmaya devam edin. Yumurta sarılarını da çırpın. Fındık karışımını azar azar karışıma ilave edin. Malzemeler iyice birbirinie karışana kadar çırpmaya devam edin. Hamuru 20-25 cmlik yağlanmış bir kalıba bastırarak, hem tabanına hem de kenarlarına iyice yayın. Her tarafını iyice kapattıktan sonra 30 dakika soğumaya bırakın.

Fırını önceden 180 derece ısıtın. Bu arada üstünü hazırlamak için yabanmersini, balı, 1 yemek kaşığı toz şekerini ve 1 tatlı kaşığı limon suyunu kalın tabanlı bir tencereye dökün. Bu karışımı kısık ateşte ara ara karıştırarak pişirin. Yabanmersini biraz suyunu bırakıncaya kadar pişirmeye devam edin. Meyveler suyunun birazını bırakıp şeklini hala koruyorsa pişmiş demektir. 5-7 dakika pişirin. Ateşten alıp soğumaya bırakın. Hamurun tabanını fırına koyup 15 dakika pişirin. Sonra üstünü hazırlayana kadar soğumaya bırakın. Labne peynirini ve arta kalan tozşekerini kremayla birlikte çırpın. Yumurtaları, 1 yemek kaşığı limon suyunu da ekleyin ve çırpmaya devam edin.

Labneli karışımı hamur tabanının üzerine boşaltıp iyice yayın. 20-25 dakika katılaşana dek pişirin. Cheesecake tamamen soğuduğu zaman her tarafını kapatarak bir saat kadar bekletin. Yabanmersini karışımını da cheesecake'in üzerine ekleyerek sıcak servis yapın. Afiyet olsun!


Share/Bookmark

One Response so far.

  1. selam,
    yeni keşfettim blogunuzu..çok sevdim...harika paylaşımlar var..takipdeyim...sevgiler

Yorum Yazın

Yorumlarınızı bekliyoruz!