Limon Aromalı, Yaban Mersini Frostingli Cupcake Tarifi

Limon Aromalı, Yaban Mersini Frostingli Cupcake Tarifi
Limon Aromalı, Yaban Mersini Frostingli Cupcake Tarifi
Limon Aromalı, Yaban Mersini Frostingli Cupcake Tarifi
Limon Aromalı, Yaban Mersini Frostingli Cupcake Tarifi
Malzemeler:


Cupcakeler için:
2 yumurta
1 buçuk bardak un
1 buçuk bardak şeker
Yarım bardak tereyağı (yumuşak)
Yarım bardaktan biraz az limon suyu
3 çorba kaşığı limon kabuğu rendesi
1/3 bardak sour cream
2 çorba kaşığı süt
1 çorba kaşığı haşhaş
Yarım çorba kaşığı vanilya aroması
Yarım çorba kaşığı tuz
Yarım çorba kaşığı kabartma tozu
12 cupcake pişirme kağıdı

Limon kreması için:
1 yumurta
1 yumurta sarısı
Çeyrek bardak + 2 çorba kaşığı pudra şekeri
3 çorba kaşığı limon suyu
1 çorba kaşığı tereyağı (eritilmiş)
1 buçuk çorba kaşığı limon kabuğu rendesi

Yaban Mersinli Frosting için:
35 gram yaban mersini
1 bardak pudra şekeri
Yarım bardak krem peynir
Yarım bardak tereyağı (yumuşak)
1 çorba kaşığı haşhaş

Hazırlanışı:
Cupcakeleri yapmaya başlayın. Cupcake pişirme kağıtlarını cupcake pişirme kaplarına yerleştirin. Fırını 180 dereceye ayarlayın ve önceden ısıtın. Un, tuz ve kabartma tozunu bir kapta karıştırın. Ayrı bir kapta sour cream, süt, vanilya aroması, limon suyunu bir kapta karıştırın. Diğer bir kapta da tereyağı ve şekeri karıştırın, sonra yumurtaları teker teker ekleyin bir yandan karıştırmaya devam edin. Daha sonra bu karışıma limon kabuğu rendesini ekleyin ve unlu karışımı da buna ekleyin. Limon sulu karışımı da ekleyerek hepsini birbirine karıştırın. En son haşhaşı da ekleyip karıştırın. Karışımı cupcake pişirme kağıtlarına eşit olarak paylaştırın ve fırında 30-35 dakika pişirin.

Cupcakeler pişerken limon kremasını yapmaya başlayabilirsiniz. Şeker, yumurta, yumurta sarısı, tereyağı, limon suyu ve limon kabuğu rendesini benmari usulü yapıp üst tencereye koyun. Üst tencerenin alttaki tencerede bulunan kaynar suya değmemesine dikkat edin. Limon kremasının 15 dakika pişmesini bekleyin, kalınlaşıncaya kadar arada bir karıştırmaya devam edin. Sonra ateşten alın, kremayı ayrı bir kaba boşaltın ve soğumaya bırakın.

Cupcakeler pişince fırından alın ve soğumaya bırakın. Cupcakeler soğurken frosting'i hazırlamaya başlayabilirsiniz. Yaban mersinlerini blenderda karıştırın bir kenara ayırın. Bir kapta krem peynir ve tereyağını yumuşayana kadar birbirine karıştırın. Pudra şekeri ve yaban mersinlerini ekleyin ve karıştırın.

Cupcakeler ve limon kreması soğuyunca cupcakelerin üzerinden bir çay kaşığıyla alın ve minik bir boşluk oluşturun. Bu boşluğa limon kreması koyun.

Frostingi krema poşetinin içine doldurun ve cupcakelerin üzerine spiral hareketlerle frostingi sıkın. Frostinglerin üzerine haşhaş serpin ve servis yapın. Afiyet olsun!

Tarif: Adventurescooking


Share/Bookmark

6 Responses so far.

  1. Adsız says:

    Vanilya aromasi yerine sekerli vanilin kullanirsak eger ne kadar bir miktar kullanmamis gerekiyor? :)

  2. tatliev says:

    Bir çorba kaşığı vanilya yeterli olur

  3. Adsız says:

    şimdiye kadar gördüğüm en güzel muffin. en sevdiğim mor renk. Yaban Mersinli Frosting ile kaç tane muffin süslenebilir. frosting i akşamdan yapıp muffinlere sıksam ertesi gün tadında veya görüntüsünde bi bozukluk olur mu. nolur cevap yazın .teşekkürler

  4. Tatlı Ev says:

    Hayır bir problem olmaz.. Sevgiler.

  5. "sour cream" dediğiniz marketlerdeki normal 200ml lik kutulardaki krema mı yoksa başka bir şey mi?

  6. Tatlı Ev says:

    Hayır sour cream bildiğimiz kremalardan farklı bir şey makrolarda bulabilirsiniz

Yorum Yazın

Yorumlarınızı bekliyoruz!