Çikolatalı Cupcake ve Royal Icing Tarifi

Malzemeler:

40 gr kakao
100 ml kaynar su
50 gr tereyağı
125 gr esmer şeker
1 yumurta
100 gr un
1 çay kaşığı kabartma tozu

Yapılışı:

1. Cupcake pişirme kağıtlarını cupcake-muffin pişirme kaplarının içine yerleştirin ve fırını 180 derece olarak önceden ısıtın.

2. Kakaoyu bir kaba boşaltın ve kaynar suyla birlikte çırpın ve soğumaya bırakın.

3. Başka bir kapta tereyağ, şeker, yumurta, un ve kabartma tozunu kremamsı olana dek mikserle çırpın. Daha sonra kakao karışımını ekleyin ve iyice karışması için bir daha çırpın.

4. Ortaya çıkan karışımı cupcake kağıtlarının içine dökün ve 25 dakika boyunca pişirin. 10 dakika boyunca bırakın ve soğumasını bekleyin.

Üzeri için Royal Icing Tarifi:

Malzemeler:

1 yumurta akı
225 gr pudra şekeri

Yapılışı:

1. Yumurta akını bir kaba koyun ve iyice çırpın. Pudra şekerinin yarısını ekleyip tekrar çırpın.

2. Yavaş yavaş pudra şekerinin kalan kısmını da karışıma ekleyerek çırpmaya devam edin. Katı ve kremamsı hale gelince bırakın ve krema tüplerine doldurarak pişmiş cupcakelerinizin üzerine dilediğiniz gibi sıkın ve üzerlerini dilediğiniz gibi süsleyin!

İşte muhteşem cupcakeleriniz hazır!

Çikolatalı cupcake tarifi


Share/Bookmark

Yorum Yazın

Yorumlarınızı bekliyoruz!