Makaron Tarifi - Bitter Kremalı Makaron

Makaron tarifi deyince akla ilk önce tabi makaronun aslı yani bitter çikolata kremalı makaron geliyor.. Makaron yapmak biraz zahmetli olsa da sonunda yaşanan mutluluk bütün emeğe değiyor:)

Makaron Tarifi - Mor Makaronlar
Malzemeler
125 gr toz badem
125 gr pudra şekeri
120 gr toz şeker
50 gr su
80 gr yumurta beyazı
Dilediğiniz renkte gıda boyası (biz mor kullandık)

Ganaj kreması için:
100 gr krema
200 ml bitter çikolata

Öncelikle şunu söylemeliyim ki makaron tarifinde kullandığınız gramlar çok önemli, yani göz kararı yapmadan mutfak tartısı kullanarak ölçümleri yapmanızı tavsiye ederim. Ayrıca toz badem ve pudra şekerinin elekten geçirilmiş olması gerekiyor.

Yapılışı:
Pudra şekeri ve toz bademi bir kapta karıştırın. Karışıma dilediğiniz renkte gıda boyasından bir iki damla damlatın ve tekrar karıştırın. Bir cezvenin içine toz şeker ve suyu koyun ve hızlı ateşte ısıtın. Şekerli suyu 118 dereceye gelene kadar (yaklaşık 8 dakika) kaynatmaya devam edin. Bu sırada yumurta beyazlarını bir kapta en hızlı derecede çırpın, 3-5 dakika çırptıktan sonra şekerli su şerbetini yumurta beyazlarının olduğu kabın içine yavaş yavaş dökmeye başlayın ve çırpmaya devam edin. Hepsini iyice çırptıktan sonra bu karışımı toz badem, pudra şekeri ve gıda boyası karışımına ilave edin. Daha sonra bu karışımı üzerine yağlı kağıt koyduğunuz tepsinin üzerine sıkmaya başlayın. Makaronların alt ve üstlerinin boyutlarının aynı olmasına ve sayıca eşit olmasına dikkat edin. Daha sonra makaronların eteklenebilmeleri için tepsiyi 3-4 kere düzgün bir şekilde yere atın. Önceden ısıtılmış fırında 120 derecede yarım saat pişirin. 

Makaronların içine sıkacağınız ganaj kreması için ise kremayı önce bir tencerede ısıtın ve kaynayınca tencereyi ocaktan alın ve aldıktan sonra bitter çikolatayı içine katın. Çikolata eriyince karıştırın. Ve ganajı pişen makaronlardan alt kısmının üzerine sıkın ve makaronun üst kısmını da sandviç yapar gibi üzerine kapatın. İşte bu kadar! :)


Share/Bookmark

Yorum Yazın

Yorumlarınızı bekliyoruz!